تایلند با وسعت تقریبی پانصد هزار کیلومتر مربع و جمعیت شصت و پنج میلیون نفر، در جنوب شرقی آسیا واقع شده است. تایلند با نام قدیمی (سیام) از تاریخی چند هزارساله برخوردار است. این کشور جایگاه ویژهای در میان کشورهای این منطقه دارد. تایلند به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسبی که دارد، از آب و هوای مطلوبی برخوردار است و از لحاظ منابع طبیعی و کشاورزی غنی بوده، محصولات مختلفی را تولید و به نقاط مختلف جهان از جمله ایران صادر میکند. تایلند از جمله کشور هایی است که دیدنیهای فراوان و متنوعی دارد و جهانگردان بسیاری را به خود جلب کرده است، به طوری که سالیانه میلیونها نفر از سراسر جهان، از جمله ایران با تهیه تور تایلند، به آنجا سفر میکنند. در بررسیهای آماری انجام شده، بانکوک، پایتخت کشور تایلند، دومین شهری است که مورد توجه جهانگردان جهان است. طی چند دهه اخیر، این کشور، رشد اقتصادی چشمگیری داشته و از لحاظ علمی و صنعتی در حال توسعه است.
مناطق جغرافیایی تایلند
تایلند با وسعت تقریبی پانصد هزار کیلومتر مربع در جنوب شرقی آسیا واقع شده است. تایلند به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسبی که دارد، از آب و هوای مطلوبی برخوردار است و از لحاظ منابع طبیعی و کشاورزی نیز غنی می باشد و محصولات مختلفی را تولید و به نقاط مختلف جهان از جمله ایران صادر میکند. تایلند دارای 5 منطقه جغرافیایی اصلی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
رودهای تایلند
رود چائوفرایا (Chao Phraya) و رود مکونگ (Mekong)، دو رود مهم تایلند می باشند که آب مورد نیاز در کشاورزی این کشور را تامین میکنند. علاوه بر این دو رود مهم، رودهای بسیاری در تایلند وجود دارند که به خلیج تایلند یا دریای آندامان میریزند. رود چائوفرایا که در تایلند به مادر آب ها مشهور است و در مرکز تایلند واقع شده است، از محل اتصال دو رود پینگ (Ping) و نان (Nan) در ناخون ساوان (Nakhon Sawan) سرچشمه میگیرد و پس از عبور از جلگههای مرکزی، از میان بانکوک، به خلیج تایلند میریزد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
کوه های تایلند
تایلند دارای کوهها و تپههای بسیار زیبایی است و در هر نقطه از آن میتوان نمونهای از این کوههای زیبا را دید. کوههای تایلند در پارکهای ملی این کشور واقع شدهاند و آبشارها، درهها و حیات وحش متنوعی دارد. کوه دوی اینتانون تایلند که بلندترین کوه تایلند است مکان عالی برای دیدن مناظر زیبایی از جنگلها، زندگی پرندگان و آبشارهاست. کوه دوی تونگ تایلند یکی دیگر از کوههای تایلند است که به دلیل منظره کوههای آن در زمستان، قلههای ابرپوش آن، در بین محلیها به سوییس تایلند، معروف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
جمعیت تایلند
جمعیت تایلند طبق سرشماری سال 2008، حدود 65،493،296 نفر گزارش شده است و تا سال 2015 این جمعیت به 69،285،096 نیز رسید. تایلند از نظر جمعیت جز بیست و پنج کشور پرجمعیت دنیا محسوب می شد. حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت تایلند در بانکوک (پایتخت تایلند) و مابقی در دیگر شهرهای تایلند زندگی می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
نژاد مردم تایلند
نژاد مردم تایلند عمدتا از نژاد تای می باشد. نژادهای اقلیت نیز شامل حدود دو میلیون نفر نژاد مالایی در جنوب کشور، شمار کمی کامبوجی در شرق و همچنین برخی قبایل دیگر هستند؛ که در شمال و شمال غربی تایلند زندگی میکنند. تقریباً مابقی جمعیت تایلند از نژادهای لائو و شان هستند. مهمترین اقلیت نژاد مردم تایلند، عبارتند از چینیها که 14 درصد جمعیت (یعنی حدود نه میلیون نفر) را تشکیل می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
زبان رسمی تایلند
زبان رسمی تایلند، زبان تایی می باشد و حدود نیمی از تایلندیها، به این زبان صحبت میکنند. تایی، زبانی مبتنی بر تمایز آهنگ کلام است، هر کلمه میتوانند با پنج آهنگ مختلف تلفظ شود: به صورت پایین، بالا، متوسط، در حال صعود و نزول. هر آهنگی معنای کلمه را تغییر میدهد، مثلاً با آهنگ صعودی، به معنی شگفتانگیز، و با آهنگ نزولی، به معنی بخت بد است. از دیگر زبانهای تایلندی میتوان به لائو _که در شمال شرقی کشور رایج است _ و مالایایی که زبان مسلمانان مالایایی نژاد جنوب کشور است، اشاره کرد. زبانهای چینی و ژاپنی نیز در این کشور رواج دارد. یادگیری زبان انگلیسی در مدارس، اجباری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
مذهب رسمی تایلند
مذهب رسمی تایلند، بودیسم تراوادا می باشد که حدود 95 درصد از مردم تایلند، پیرو آن هستند. طلیعه این مذهب در فاصله سالهای 483 تا 503 قبل از میلاد، آشکار شد. اکثر مردم بودایی تایلند، به اصول دینی خود، پایبند هستند و این امر در همه ابعاد زندگی تایلندی، نمودار است. آنان تشکیلات منظمی دارند و رهبران روحانی آنها مورد احترام جامعه هستند. سیاست مذهبی حکومت نیز معطوف به تقویت، حمایت و گسترش آیین بودایی است. دومین دین مردم تایلند، پس از بودیسم، اسلام است که حدود سه میلیون نفر (حدود 4.6 درصد جمعیت کل کشور) را به خود اختصاص داده است. سومین دین مردم تایلند نیز مسیحیت است. حدود 0.7 درصد از مردم تایلند، مسیحی هستند که عمدتاً کاتولیکند. علاوه بر این مذاهب، سایر ادیان نیز در تایلند وجود دارند که از آن جمله میتوان به انجمن کوچک یهودیان که قدمت آن به قرن هفدهم برمیگردد، هندوها، برهماییان و سیک اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
پرچم تایلند
پرچم تایلند از پنج نوار افقی به رنگهای قرمز، سفید و آبی تشکیل شده است. رنگ قرمز پرچم تایلند نماد ملت، رنگ سفید نماد آیین بودا و رنگ آبی نماد حکومت سلطنتی است. قرمز، سفید و آبی سه رنگ اصلی تایلند محسوب میشوند. پرچم تایلند در تاریخ 28 سپتامبر 1917 براساس حکم سلطنتی، بعنوان پرچم رسمی تایلند انتخاب شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
فرهنگ و آداب و رسوم تایلند
فرهنگ مردم تایلند آمیزهای از فرهنگ کشورهای هند، چین، کامبوج و دیگر کشورها آسیای جنوبشرقی است. همانند بسیاری از کشورهای آسیایی، احترام گذاشتن به اجداد و نیاکان، یک بخش اصلی و ضروری از تمرینهای روحانی مردم تایلند می باشد. تایلندیها بسیار مهماننواز و بخشنده، نرمخو و صلحجو هستند و سلسله مراتب اجتماعی برای آنها بسیار مهم است. بزرگترها نقش مهمی در تصمیم گیریها و مراسم خانوادگی دارند. حریمهای خانوادگی، روابط افراد و آزادایهای جنسی در تایلند و برخی دیگر از کشورهای منطقه، به خصوص در شهرهای تایلند، با تعالیم اسلام و سنتهای ایران، بسیار متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
غذاهای تایلند
غذاهای تایلندی در سراسر جهان رایج شدهاند و اگر به کشورهای اروپایی یا آمریکا بروید، حتماً رستورانهای تایلندی را خواهید دید؛ درست همانند غذاهای ایتالیایی و ژاپنی که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفتهاند. تایلند شالیزارهای بسیاری دارد و از تولیدکنندگان اصلی برنج جهان است. برنجهای تایلندی به ایران نیز صادر میشود. مواد اصلی غذاهای تایلند برنج، ماهی و سبزیجات است. در غذاهای تایلندی معمولا گوشت، کمتر استفاده میشود. گوشت مصرفی در غذاهای تایلندی معمولاً گوشت گاو یا گاومیش است؛ میگو، هشت پا، خرچنگ، صدف و دیگر غذاهای دریایی نیز مصرف بالایی در غذاهای تایلند دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
لباس سنتی تایلند
لباس سنتی مردان تایلندی، شلوارهای بلند است با یک پیراهن یقه بلند آستین کوتاه، یا آستین بلند سوآفرا راتچاتانس نامیده میشود. در موقعیتهای رسمی بستن کمربند نیز برای مردان رایج است. لباس سنتی زنان تایلند، انواع گوناگونی دارد که در ادامه معرفی می گردند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
تعطیلات رسمی تایلند
تعطیلات رسمی تایلند، شانزده روز در سال می باشد. تعطیلات رسمی در تایلند هر ساله با توجه به تقویم آن سال اعلام می گردد و ممکن است اندکی با تاریخ هجری شمسی که اینجا اعلام می گردد، تفاوت داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
جشنواره ها و فستیوال های تایلند
تایلند از نظر تعداد و تنوع جشنها، در جهان کمنظیر است. مردم تایلند به شدت به جشن و شادی علاقه مندند و از اینرو جشنواره ها و فستیوال های مختلفی در طول سال در تایلند برگزار می شود. بهمین خاطر سالانه گردشگران زیادی از اقصی نقاط دنیا در تاریخ های برگزاری جشنوارههای تایلند به این کشور سفر می کنند و تور تایلند در مدت برگزاری این جشنواره ها بسیار پرطرفدار می گردد. در واقع یكی از جذابیتهای اصلی تور تایلند، انواع و اقسام جشنواره هایی است که بصورت ملی و یا بین المللی برگزار می گردد. جشن آب تایلند، جشنواره چتر تایلند، جشنواره بزرگ تایلند، جشنواره گل تایلند، جشنواره میوه تایلند، جشن زیارت سالیانه تایلند، جشنواره شمع تایلند، جشن ماه کامل تایلند، جشنواره چراغ بادی تایلند، جشنواره نمایش رژه اژدها و شیر تایلند از مهمترین جشنوارههای تایلند می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
سینما و تئاتر در تایلند
ورود سینما به تایلند، به اولین روزهای اختراع سینما برمیگردد؛ یعنی زمانی که پادشاه چولالونگ در سال 1897 به بژن در سوییس سفر کرد و آنجا فیلمی دید که آن را به تایلند آورد و در اولین سینمای تایلند، یعنی سینمای بانکوک، به نمایش درآورد. در همان سال، برادر پادشاه به نام شاهزاده سابناساتر که فیلمهای بسیاری ساخت و امروز به عنوان پدر سینمای تایلند از او یاد میشود، تجهیزات و دوربین را خرید و به تایلند آورد. صنعت فیلم محلی در دهه 1920 آغاز شد و در دهه 1930، با استودیوهای متعدد تولید فیلم، وارد اولین دوران طلاییاش شد. خانم ساواتا اهل سیام، یکی از اولین فیلمهای تایلندی و اولین محصول مشترک هالیوود و توپیکال فیلم بود که در سال 1923 در بانکوک به نمایش درآمد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
موسیقی تایلند
موسیقی تایلند، انعکاسی است از موقعیت جغرافیاییش در تقاطع چین، هند، اندونزی، کامبوج و نیز مسیرهای تجارت و داد و ستد، که از گذشته، شامل ایران، آفریقا، یونان و رم بوده است. وسایل موسیقی تایلندی، متنوع و گوناگون است و نتیجه نفوذ موسیقی سرزمینهای مختلف است. از آن جمله کلونگ تپ و خیم از ایران، جاکی، هندی، کلونگ جین، چینی و کلوتگ کائک که اندونزیایی است. اگر چه تایلند، هیچگاه مستعمره قدرتهای غربی نبوده، ولی موسیقی پاپ و دیگر اشکال موسیقی آمریکایی و اروپایی، به شدت در این کشور نفوذ کرده است. لوکتانگ و مورلام، دو سبک بسیار مشهور موسیقی سنتی تایلند، اخیراً به موسیقی لائوس نزدیک شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
آموزش و تحصیلات در تایلند
تایلند از سطح بالایی از سواد و آموزش برخوردار است که ناشی از سیستم آموزشی پیشرفته در مقاطع مختلف تحصیلی میباشد. تحصیلاتش تا کلاس نه اجباری بوده و دولت شرایط رایگان را برای آموزش تا کلاس دوازدهم فراهم نموده است. آموزش رسمی، شامل حداقل دوازده سال آموزش ابتدایی و تحصیلات عالی است. آموزش پایه در تایلند به دو شش سال تقسیم میشود: ششساله ابتدایی و ششساله متوسطه. سال تحصیلی به دو نیم سال تقسیم میشود و بین هر دو ترم دو تا سه هفته تعطیلی وجود دارد. دانشگاهها در تایلند به دو دسته کلی تقسیم میشوند: دانشگاههای عمومی یا دولتی و خصوصی. دانشگاههای عمومی نیز به سه دسته تقسیم میشوند: دانشگاه عمومی، 41 دانشگاه رجبهات یا دانشگاه تربیت معلم و 9 دانشگاه فناوری راجامانگالا. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.
ورزش تایلند
تایلند امکانات ورزشی مناسبی دارد و به همین دلیل، میزبانی بازیهای مختلفی را برعهده داشته است. بانکوک، میزبان بازیهای بینالمللی مختلفی بوده؛ از جمله چهار دوره بازیهای آسیایی در سال 1966-1970-1978-1998 و در این زمینه بیرقیب بوده است. فوتبال، تنیس روی میز، بدمینتون، بسکتبال و والیبال، از محبوبترین ورزشهای تایلند؛ و بوکس تایلندی و ورزشهای رزمی و سپک تاکرا، از ورزشهای سنتی تایلند محسوب می گردند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه اینجا کلیک نمایید.




